Description
​​​​​NAMEN:V učni enoti učenci spoznajo različne mlečne izdelke, njihovo izdelavo, uporabo in slovensko poimenovanje zanje.

UČNI CILJI (4. razred):
Učenci znajo:
  • pojasniti pomen lastnosti snovi z njihovo uporabo,
  • pojasniti tehnične in tehnološke lastnosti gradiv (npr. trdnost, propustnost, cepljivost, gnetljivost).

NAVODILA ZA UČITELJA:
  1. Učenci si ogledajo posnetke izdelave domačega jogurta, sira in masla.
  2. Učenci izvedejo enega ali več postopkov izdelave mlečnih izdelkov v šoli ali doma (zbira je prepuščena učitelju).
  3. Učenci rešijo nalogo poimenovanja mlečnih izdelkov (za učence priseljence).
  4. Učenci (predvsem učenci priseljenci) z dovolj dobrim znanjem angleškega jezika, si lahko ogledajo videoposnetke v sklopu Breakfast.

PRILAGODITVE ZA UČENCE PRISELJENCE:
  • Navodila za pridobivanje mlečnih izdelkov so podana kot videoposnetek, kar omogoča večkraten ogled postopka izvedbe.
  • V videonavodilih so zapisane slovenske besede, kar pomaga pri učenju slovenščine.
  • Videoposnetki so tudi v angleškem jeziku, za učence priseljence, ki zanjo dovolj dobro angleško.
  • Naloga poimenovanja mlečnih izdelkov pomaga pri bogatenju besedišča učencev priseljencev.
​​​​​​​
SUCCESSFUL
Average score: 0%
Progress: 0%
MLEKO
LessonsScoreTotal Time
Mleko
0
00:09:58