Skip to main content
login
User login
User login
login with your username
Create new account
Request new password
Enter your keywords
welcome guest
Home
Training catalogue
Switch student
You are here
Home
MLEKO
(active tab)
(active tab)
Description
NAMEN:
V učni enoti učenci spoznajo različne mlečne izdelke, njihovo izdelavo, uporabo in slovensko poimenovanje zanje.
UČNI CILJI (4. razred):
Učenci znajo:
pojasniti pomen lastnosti snovi z njihovo uporabo,
pojasniti tehnične in tehnološke lastnosti gradiv (npr. trdnost, propustnost, cepljivost, gnetljivost).
NAVODILA ZA UČITELJA:
Učenci si ogledajo posnetke izdelave domačega jogurta, sira in masla.
Učenci izvedejo enega ali več postopkov izdelave mlečnih izdelkov v šoli ali doma (zbira je prepuščena učitelju).
Učenci rešijo nalogo poimenovanja mlečnih izdelkov (za učence priseljence).
Učenci (predvsem učenci priseljenci) z dovolj dobrim znanjem angleškega jezika, si lahko ogledajo videoposnetke v sklopu Breakfast.
PRILAGODITVE ZA UČENCE PRISELJENCE:
Navodila za pridobivanje mlečnih izdelkov so podana kot videoposnetek, kar omogoča večkraten ogled postopka izvedbe.
V videonavodilih so zapisane slovenske besede, kar pomaga pri učenju slovenščine.
Videoposnetki so tudi v angleškem jeziku, za učence priseljence, ki zanjo dovolj dobro angleško.
Naloga poimenovanja mlečnih izdelkov pomaga pri bogatenju besedišča učencev priseljencev.
Subscribe to group
SUCCESSFUL
Average score: 0%
Progress: 0%
MLEKO
Lessons
Score
Total Time
Mleko
0
00:09:58
Continue